Gelbmann Pince fejléc Süttő, Neszmélyi borvidék

Üdvözöljük a Gelbmann Pincészet weboldalán!

Pincészetünk az Ászár-neszmélyi borvidéken, azon belül is a neszmélyi körzetben található. 10 hektáron gazdálkodunk, melynek zömén fehérborszőlő fajtákat termesztünk.

Fajtaösszetételünk: Olaszrizling, Chardonnay, Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Királyleányka, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot

Első borainkat a 2006-os évjáratban készítettük el.

Jobbára reduktív eljárással dolgozunk, kivételt képeznek ez alól a vörösboraink, illetve nagyobb testű fehérboraink.

Termékeinket kiváló éttermek forgalmazzák, ezen felül a pincészetben találkozhatnak borainkkal a kedves érdeklődők.


A nyugalmas kis sziget
A kadmiumvörösben pompázó épület A kadmiumvörösben pompázó épület
A mintagazdaság
Távolból a Gelbmann Pincészet Út a Gelbmann Pincészetbe

Neszmélyi borvidék

A Gelbmann Pincészet a Neszmélyi Borvidék egyik kiváló pincészete. Süttőn, a Duna 1742. folyamkilométerénél fekszik.

Legközelebbi kikötők:

  • Komárom, a Duna 1767. folyamkilométerénél,
  • Esztergom, a Duna 1719. folyamkilométerénél.

A Vértes, a Gerecse és a Duna által határolt lankákon kialakult kiváló mikroklíma évszázadok óta biztosítja a minőségi, nemzetközi szinten is elismert bortermést. A Neszmély borvidék elsősorban fehér borairól volt híres, de a kékszőlő mára ugyan úgy otthonra talált a festői Duna parti szőlőtermő vidéken.

Gelbmann pincészet Gelbmann pincészet

A borászat

Tíz hektáros területünkön a különböző fajtájú szőlőkből kiváló, minőségi vörös, fehér és rosé borok készülnek. A folyamatos törekvés a testes borok készítésére szenvedélyünkké vált. Szőlőink közt egyaránt megtalálhatóak a valódi magyar és a jól ismert hagyományos fajták. Küldetésünk, hogy olyan, természetes borokat készítsünk, ahol visszanyúlunk a hagyományokhoz, ugyanakkor alkalmazunk modern technológiát is, hogy még ízletesebbé, ezáltal vonzóbbá tegyük a hétköznapi borfogyasztást.

Siker koronázta erőfeszítéseinket, számos elismerést, nemzeti, és nemzetközi díjat nyertünk különböző borászati megmérettetéseken. A legbüszkébbek a 2008-ban, International Wine Challange, Londoni versenyen nyert érmünkre vagyunk.


Csodálatos Gelbmann Pincészet
Lovas kép

A farm

A 60 hektáros zárt farmon megismerkedhetünk azzal, hogy zajlik az élet egy magyar birtokon. Barátságos környezetben találkozhatunk honosított állatokkal, marhákkal, kecskékkel, birkákkal és lovakkal. Eme változatos állatvilággal a birtok folyamatosan él. Elsődleges feladata az állatok ellátása. A magas minőségű, teljes értékű takarmány itt helyben, a szántóföldeken terem.

Célunk a földbirtok folyamatos fejlesztése a modern mezőgazdasági technikák alkalmazásával. Folyamatos az együttműködés a környék kisebb birtokaival, folyamatosak a tapasztalatcserék, az ismeretek átadása. A Gelbmann pincészet és birtok mindig nyitva áll, és örömmel lát minden kedves látogatót.

Vendéglátás

Vendéglátásunk a hagyományokon alapszik.
Borkóstolóinkon 200 vendéget tudunk fogadni, ahol kellemes környezetben lehet fogyasztani kiváló borainkból és tradicionális ételeinkből.


Baráti társaságok, koccintás Borfejtés Gelbmann Pince borkóstolás Örömteli pillanatok

A borkóstolás helyszíne a pincéből nyílik, így kóstolás közben megfigyelhető a borkészítés folyamata is. A pincészetben kellemes délutáni programként ajánlunk borkóstolást, és egy kellemes kirándulást a birtokon. Természetesen, a késő esti kellemes időtöltéshez is minden feltétel adott.

Meghívjuk kedves Látogatóinkat egy gasztronómiai túrára is, ahol a helyi, a valódi, magyar ízeké a főszerep. A kedves látogató választhat egy kisebb délutáni falatozást a helyi, süttői ízekből, vagy egy kellemes vacsorát, ami csak és kizárólag helyi alapanyagokból készül.


A projekt az Európai Unió támogatásával,
az Európai Regionális Fejlesztési Alap
társfinanszírozásával valósult meg.